10.10.2016 12:45

Раздаването на храните за бедни е блокирано и тази година

Видян 1215 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Раздаването на храните за бедни по оперативната програма на социалното министерство и тази година е блокирано, като все още не е ясно с колко точно ще се забави, предаде Сега.
Няколко фирми обжалват търга на Агенцията за социално подпомагане. Те оспорват класирането за 11 от общо 19-те продукта, които планират да раздадат социалните. КЗК още не се е произнесла, но агенцията е решила да обжалва и в съда, ако решението на антимонополния орган е негативно за нея. „В зависимост от инстанционното решение на КЗК и в случай на дефинитивно несъгласие с решението, възложителят ще депозира аргументирана, подробно мотивирана и подкрепена с документални доказателства жалба пред ВАС”, обясниха от АСП. Това означава, че за втора поредна година раздаването на храните няма да се случи в рамките на годината.



Пакетите с храни за 2015 г. бяха раздавани на части, последните от които с огромно закъснение в края на това лято отново заради обжалване на фирми на миналогодишния търг. Така около 265 000 бедни семейства не получиха подкрепата навреме. За тази година бяха разширени критериите за достъп до тези храни и се очаква около 290 000 лица и семейства да ги получат. Въпреки че продуктите тази година са с две по-малко (без локум и булгур), сумата на поръчката е малко над 48.2 млн. лв. Над 4.8 млн. лв. ще струва самото раздаване на храните, за което също се търси организация. Миналата година храните раздава БЧК и най-вероятно и тази година ще е тази организация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и