01/02

Свързани новини

07.10.2016 17:06

Фандъкова: Миграционният натиск е обща европейска задача

Видян 1320 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е страната, към която се насочват голям брой бежанци по пътя си към Централна Европа. Политиците трябва да говорят с гражданите открито и честно на тази тема, за да отговорим с аргументи и гаранции за сигурността им. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова по време на организирания от ЕНП Жени конгрес „Миграция и интеграция“ в София. По време на откриването на конференцията приветствия отправиха председателят на ЕНП Жени Дорис Пак, зам.-председателят на ЕНП Жени, член на Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел и кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева.


      Според Фандъкова гражданите в София имат притеснения относно присъствието на групи млади мигранти, които са предимно икономически бежанци. „За да успокоим притесненията на хората, трябва да гарантираме сигурността. Затова благодаря на МВР и на българската полиция, които се отзоваха на призивите ми като кмет – да има повече полиция, повече видеонаблюдение“, заяви тя. По думите на Йорданка Фандъкова, столичани подпомагат бежанците по всякакъв начин, като дори майки купуват памперси за бежански семейства.


„В последните месеци, благодарение на усилията на Министерски съвет и лично на премиера Бойко Борисов, България получи голяма подкрепа от Европейския съюз и Европейската комисия. Премиерът вчера обяви, че повече от половината средства вече са преведени. Заработи и новата Европейска агенция за гранична и брегова охрана. Бойко Борисов убеди колегите си в ЕС, че миграционният натиск и справянето с него е обща европейска задача“, подчерта още Фандъкова. Според нея най-важното е да се изгради диалог с хората по всички важни за обществото теми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион