Свързани новини

07.10.2016 17:00

Американска компания ще произвежда патешко месо в България

Видян 1267 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американската компания Мейпъл Лийф Фармс (Maple Leaf Farms) започва да отглежда патици в България и да произвежда патешко месо и продукти. Това заявиха собствениците на фирмата Джон Тъкър и Скот Тъкър, които представиха дейността си в резиденцията на посланика на САЩ у нас Ерик Рубин. На събитието присъстваха Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) и Васил Грудев, заместник.-министър на земеделието и храните.


Американската компания вече е направила ферма в района на Севлиево и е създала седалище в България - "Мейпъл Лийф Фармс Юръп". „Искаме през България да стъпим на пазара в Европа, Близкия изток и Азия. Плановете ни за растеж са много големи“, заяви Джон Тъкър. Освен това ще ползваме и други български компании и фермери за партньори, допълни той.  Фирмата планира да развива в Европа местно производство на висококачествени патешки продукти, които да отговорят на изискванията на хранителната индустрия в ЕС Впечатлени сме от българското земеделие и персонала. Получихме голяма подкрепа от държавата в лицето на Министерството на земеделието и храните, посочи Скот Тъкър.


"Мейпъл Лийф Фармс" е водеща компания на американския пазар с продукти от патешко месо с изключително качество. Създадена е през 1958 г. в щата Индиана. Произвежда над 15 млн. патици годишно. За нея работят над 1200 служители и над 100 фермери.


Посланик Рубин заяви, че посолството работи в посока за насърчаване на американските инвестиции в България. Той разговаря с Мариета Захариева да бъдат организирани съвместни бизнес делегации с цел увеличаване на взаимната търговия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено силни днес

Вашата интуиция и съпричастност ще бъдат особено