Свързани новини

07.10.2016 13:28

Фандъкова: Да отговорим на страховете на гражданите с гаранции за сигурност

Видян 1410 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 В тази ситуация най-важната задача на политиците е да говорим максимално с гражданите на тези теми открито и честно, за да преодолеем страха, да призовем гражданите към съпричастност, но и да отговорим на техните страхове с повече гаранция за сигурност. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на конгрес „Миграция и интеграция: влиянието върху жените“,организиран от ЕНП Жени, предаде Фокус.


 „България е европейската държава, към която се насочват голям брой бежанци от Сирия, но и също така и мигранти, които се стремят да стигнат до европейските държави“, посочи тя. „Гражданите в София проявяват съпричастност към бежанците от Сирия, към семействата и децата“, обясни Йорданка Фандъкова.


„Вече около 30 деца на бежанци учат в общински училища и детски градини, приемат се със съпричастност и се оказва помощ“, уточни тя. „Притесненията на гражданите са по отношение на тези групи млади хора, мигранти, които имат други цели, предимно икономически емигранти и се стремят към Европа. Затова ситуацията е трудна и сме изправени пред много предизвикателства“, коментира кметът.


 „В София имаме разбирането, че в бежанските центрове трябва да бъдат настанявани семействата, майките с децата, на които да може да се оказва помощ и в същото време хората, които имат рисково поведение да бъдат изпращани в страните, откъдето са“, каза Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.