Свързани новини

07.10.2016 09:47

Стотици поискаха оставката на правителството заради провала на Кристалина

Видян 1408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Стотици граждани се събраха вчера вечерта на протест пред Министерския съвет. Поводът е провалът във външната политика с издигането на втора кандидатура на България за шеф на ООН - Кристалина Георгиева и оттеглянето на подкрепата за Ирина Бокова.


Протестиращите развяха български знамена и плакати "Кандидатът на Бойко - 9-о място! Кандидатът на България - второ място!". Те поискаха оставката на правителството и оттегляне на Кристалина Георгиева от ЕК заради срама, който нанесоха на страната. Хората обявиха, че са възмутени от провала във външната политика на правителството, предаде КРОСС.


Протестът бе организиран от журналиста Александър Симов чрез социалните мрежи в Интернет. "Нека Обитатeлят на МС да чуе какво мислят хората за него, нека да е наясно, че този път няма да му се размине, че този път петното е толкова голямо, че единственото лекарство е моменталната му оставка, оттегляне на Кристалина Георгиева от ЕК и нови избори. Има граници, които не трябва да бъдат минавани. С изключение на участието си в две световни войни, България никога не е регистрирала такава международна политическа катастрофа, която преживя след унизителното гласуване за шеф на ООН", написа журналистът във Фейсбук.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец