Свързани новини

05.10.2016 15:16

Блоковете с цвят и размер по шаблон

Видян 1305 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фасадите на блоковете, къщите и сградите ще бъдат с цветове и размери, определени в специална наредба за градската среда в София. Тя е част от проекта за промени в Закона за устройството на Столичната община, която е публикувана за обществено обсъждане.


Идеята за наредбата е тя да обхваща градските пространства с фасадни решения по улиците -  цвят, осветление, решение за място на реклама и елементи за градско обзавеждане, предаде Монитор.


За да се запазят междублоковите пространства, се предлага нова категория терени за озеленяване в жилищни комплекси, каквато в момента не съществува.


Според промените Столичният общински съвет (СОС) вече ще има много повече функции и той ще приема подробния устройствен план на всички сгради с разгърната застроена площ над 20 000 кв. м. Освен това собствениците им ще представят анализи и доказателства за транспортното им обезщетение със симулации на сегашния и бъдещия трафик.


СОС вече ще може да ограничава параметрите на застрояване под предела на максимално допустимото. Друга изрична норма, записана в проекта, ще гарантира, че при строеж на нов жилищен комплекс ще бъдат предвидени паркинги и зелени площи.


Подземните гаражи към блоковете ще трябва да имат озеленяване върху цялата площ над гаража. Предвижда се и облекчен ред за изграждане на детски площадки за игра. Общинските съветници вече ще могат да определят зони с максимално допустимо натоварване с преместваеми обекти и с рекламни елементи, както и да въвежда ограничения и забрани за поставянето им.


В проекта е разписано, че собственик, който премахва строеж без одобрени инвестиционни проекти, планове за безопасност и за управление на строителните отпадъци, се наказва с глоба от 500 до 20 000 лв. за физически лица, а за юридически - от 1000 до 50 000 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и