05.10.2016 12:05

Ураганът Матю достигна Куба

Видян 1588 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Окото на урагана „Матю“ е достигнало Източна Куба, след като причини големи наводнения и доведе до смъртта на поне седем души в Хаити и Доминиканската република.


„Северната част на изключително опасния ураган „Матю“ вече е достигнал“ Източна Куба, съобщиха от американския Национален ураганен център. Очаква се увеличение на валежите средно между 200 и 300 мм, като на някои места и в планинските райони ще бъде повече. Освен това според прогнозите ще има силно морско вълнение край източното крайбрежие и наводнения в югоизточните крайбрежни части на страната. Също така ураганът ще увеличи своята сила от категория 4 на категория 5.



Губернаторът на Южна Каролина Ники Хейли заяви, че планира да издаде заповед за евакуация в сряда преди ураганът „Матю“да е достигнал американския щат, така че един милион души да могат сигурно да напуснат крайбрежието. Хейли уточни във вторник, че тя ще финализира заповедта в сряда сутринта, освен ако няма значителна промяна в пътя на стихията. Освен това, тя уточни, че очаква евакуацията да започне в 15 ч. (местно време) в сряда.



Тежки продължават да са условията в Доминиканската република, където четирима души загинаха и около 200 къщи бяха повредени. Доминиканските власти бяха принудени да евакуират 21 951 души. По-голямата част от тях са отседнали в домовете на свои роднини и приятели, а 794 души са настанени в държавни общежития. В 22 провинции на страната е обявен червен код за опасност, докато в 11 кодът е зелен.


Източник: фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...