Свързани новини

03.10.2016 09:26

САЩ признаха подкрепа за терористите от Ан Нусра

Видян 1788 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Говорителят на Държавния департамент на САЩ Марк Тонер призна, че от „една или две години” техните войски и контролираните от тях бунтовници „не стрелят по Ан Нусра”. Това е отговор на интервюто на руския външен министър Лавров, който в петък от екрана на ВВС помоли американските си колеги да коментират дали пък не съхраняват нарочно признатата и от двете страни за терористична организация. След изявлението на Тонер той получи 3 журналистически въпроса как е възможно САЩ да не атакуват Ан Нусра. „Защо, защо – питайте Пентагона”, отвърна говорителят, заменил замесилия се в скандал със заплахи за терористични актове в Москва и сваляне на нов самолет на Русия свой колега Джон Кърби.



В същото време супер авторитетният Ню Йорк Таймс извади скандален 40-минутен запис на американския държавен секретар Джон Кери, който говори на среща в ООН с представители на сирийската опозиция, чиято автентичност  не се подлага на съмнения от неговото ведомство. „Руснаците ни надхитриха, защото работят със законното правителство”, гласи един от хитовете на Кери. Има обаче много по-скандално изказване. Той твърди, че е голямо разочарование, че се търси мирно уреждане на кризата: „Използваме дипломация и никой не е по-разочарован от нас”. Това заявява ... дипломат №1 на САЩ. И изтъква доводите на US военните, които не искали да го чуят и да действат: „Смятат, че не бива да воюваме и да пращаме нашите младежи да умират в чужда държава”. „Продаваме на сирийската опозиция политика, която не ми е по сърце”, добавя той. „Борете се за нас, но ние няма да се борим за вас”, е посланието на Кери, който посочва, че Асад ще участва в преходния период на демократизация след войната.



 През уикенда Кери на три пъти позвъни за разговори по Сирия своя руски колега Сергей Лавров. На този фон е важно да се отбележи, че представител на Ан Нусра призна в интервю за немска медия, че терористите „не можели да допуснат 40-те камиона от хуманитарния конвой на ООН”, с което групировката признава виновността си за нападението, приписвано на сирийската и руската армия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци