Свързани новини

28.09.2016 16:02

Разследват бившия ректор на Медицинския университет

Видян 1266 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу бившия ректор на Медицинския университет – София акад. д-р Ваньо Митев за престъпления по чл. 282 от НК и по чл. 219 НК, съобщиха от прокуратурата.


Според доклада, изпратен и на ДАНС, бившият ректор на МУ-София е предприел действия по незаконосъобразно премахване на Студентски стол № 8 чрез провеждане на открита процедура на избор на изпълнител. Установено е, че този имот представлява публична държавна собственост и процедурата по премахване следва да бъде извършена след решение на Министерски съвет за обявяване на имота от публична в частна държавна собственост. Без такова решение на МС, бившият ректор на МУ - София е предприел действия по разрушаването на студентския стол.


Предмет на разследване са и сключените договори за провеждане на обучение на чуждестранни студенти в центрове за предклинично обучение в Швейцария, Германия и Кипър. Функционирането и провеждането на обучение в такива центрове не е предвидено в Правилника за устройството и дейността на МУ-София. За тези студенти е събирана такса по 1000 евро годишно. Тези действия на бившия ректор са в нарушение със Закона за висшето образование и Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор( ЗФУКПС).


Изразходвани са и бюджетни средства за командировки на бившия ректор до Доминиканската република, Москва, Хавана, Токио, Йокохама и др. Предмет на разследването ще бъде и закупуването на лек автомобил с висока проходимост Range Rover Sport 4 х 4 през 2014г. на стойност 177 108 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Рубен Аморим

Аморим е новият фаворит за наследник на Клоп

След като вчера излезе информация, че ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния