Свързани новини

28.09.2016 13:54

Вигенин: България стана за смях

Видян 1171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България стана за смях пред ООН и цялата световна общност. Това коментира на брифинг в парламента депутатът от БСП и бивш външен министър Кристиан Вигенин по повод решението на правителството да издигне кандидатурата на Кристалина Георгиев за генерален секретар на ООН.


Вигенин уточни, че процедурата не позволява оттеглянето на настоящия кандидат Ирина Бокова от страна на българското правителство.


„Ние се надяваме тя да остане в състезанието. На практика при първото гласуване следващия месец, на 6 октомври, ще стане ясно какви са перспективите пред различни кандидатури”, посочи Вигенин и напомни, че е прецедент една държава да издигне две кандидатури за този пост.


„В сегашната ситуация е логично еврокомисарят Кристалина Георгиева да се оттегли от позицията си в Европейската комисия и да се съсредоточи върху работата по кандидатурата си за генерален секретар на ООН”, коментира Вигенин, цитират от "Фокус". „Отговорността за образа, който беше създаден на България в тази година, откакто тече кампанията, е изцяло на премиера Бойко Борисов, който допусна откровени саботажи на кандидатурата на Ирина Бокова”, допълни той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион