Свързани новини

27.09.2016 09:30

Тръмп и Клинтън се сблъскаха в първи тв дебат

Видян 1251 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на 90-те минути, без прекъсвания за реклами, пред потенциална аудитория от 100 милиона кандидатите излязоха за първи път лице в лице в тази президентска кампания. Те обсъждаха теми, свързани с икономиката, междурасовите отношения и националната сигурност.

Доналд Тръмп заложи на опита си като бизнесмен, но Хилари Клинтън се опита да го опише като неплащащ данъци и заплати работодател, който живее в свой собствен свят. Беше засегната и темата с личния и-мейл сървър на Клинтън, като тя каза: „Беше грешка и поемам отговорност за това”, а Тръмп отвърна: „Това не е грешка, а умишлено действие.“

Двамата говориха и за междурасовите отношения, като бившият държавен секретар обяви, че това остава значително предизвикателство за нацията и говори за възстановяване на доверието между общностите и полицията. За Тръмп проблемът би се решил с „възстановяването на закона и реда.“

Клинтън и Тръмп се обединиха, че киберсигурността ще бъде едно от най-големите предизвикателства за следващия президент.

Вниманието на зрителите бе насочено и в търсене на подобрение на канидатите – промяната към по-президентско поведение от Тръмп и по-голяма автентичност от Хилари Клинтън.

За БНР студенти от университета Уейк Форест, които гледаха дебата, споделиха:
Доналд Тръмп приличаше малко повече на президент. Заедно с Хилари, според мен, бяха на едно ниво. На едно по-цивилизовано ниво, отколкото повечето хора очакваха.

Хилари се справи прекрасно. Доналд Тръмп се опита, но не му се получи. Държеше се по-възпитано от обикновено. В началото, по време на първите два - три отговора, изглеждаше като различен човек, но този му образ пропадна много бързо.

Междувременно, в интервю за швейцарската обществена телевизия, американският режисьор Оливър Стоун заяви, че американските гласоподаватели трябва да направят неприятен избор между „подстрекател към война" в лицето на Хилари Клинтън и „луд човек" в лицето на Доналд Тръмп. Интервюто бе излъчено часове преди първия президентски телевизионен дебат между кандидатите на републиканците и на демократите. Стоун прогнозира, че Тръмп е опасен и че Клинтън ще спечели. Той отбеляза обаче, че „хората не я харесват, защото усещат, че тя лъже и играе роля". Стоун предупреди, че веднъж избрана, Хилари ще бъде далеч по-агресивна от настоящия президент Обама по отношение на войната в Сирия и спрямо Русия. За Тръмп Стоун каза, че той е добър в правенето на неща, които са гледаеми по телевизията, като предупреди, че той е луд.



Телевизионната компанията Си Ен Ен обяви, позовавайки се на анкета след първия дебат в университета Хофстра, че победа е удържала Хилари Клинтън.

Според анкетата 62% от запитаните са посочили за победител кандидатката на демократите, а 27% са заложили на Доналд Тръмп.

В същото време водещият програмата на Си Ен Ен, представяйки резултатите от допитването, е отбелязал, че "целевата аудитория, сред която е била проведена анкетата, се е състояла в 41% от привърженици на Демократическата партия и 26 % - на Републиканската".



Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат