26.09.2016 17:53

Руски фонд финансира смесени предприятия с България

Видян 1843 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Български компании могат да кандидатстват с проекти за финансиране на смесени предприятия в Русия чрез създадения в страната Фонд за развитие на промишлеността. Това стана ясно от среща на директорa на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) Мариета Захариева с Александър Ермошин, заместник-генерален директор на Руската агенция за подкрепа на малкия и средния бизнес, който пристигна в София с делегация. Бюджетът на фонда възлиза на 200 млрд. рубли, а осигуряваните средства са при нисък лихвен процент от 6,5%, заяви Ермошин. „Използването на подобен финансов ресурс е в помощ за бизнеса и насърчаване на взаимоотношенията между двете страни“, подчерта Мариета Захариева. Тя допълни, че след изпращането на подробна информация от руската страна за възможностите за кандидатстване, тя ще бъде разпространена от ИАНМСП и регионалните представители.



Александър Ермошин представи още една възможност за българския бизнес в Русия. По време на Икономическия форум в Санкт Петербург през 2017 г. се организира специална конференция за малките и средните предприятия от местната агенция. България може да се включи като партньор и да бъде поставен специален акцент върху нея. През тази година партньори са били страните от Латинска Америка. „Идеята е добра и очаквам да се включат широк кръг представители на малкия и среден бизнес от България и Русия”, каза Мариета Захариева. Тя допълни, че очаква да бъде изпратена официална покана от руската агенция за МСП с цел промотирането на страната ни.



В разговорите участваха и представители на българския бизнес. Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев подчерта, че фирмите у нас са силно засегнати от санкциите и са пречка пред разширяването на взаимоотношенията между двете страни.



Руската делегация, която е на посещение в страната, се състои от малки и средни компании от секторите земеделие, храни, дървопреработване, ИТ и други. Предстоят два бизнес форума в Банско и Пловдив, на които ще могат да се запознаят с български компании за партньорство.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес е важно да работите в синхрон с другите

Днес е важно да работите в синхрон с другите, иначе