Свързани новини

26.09.2016 16:03

Лавров: Обама не си контролира военните

Видян 1524 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Огромно напрежение на сесията на Общото събрание на ООН предизвикаха взаимните обвинения между Русия и САЩ кой насърчава неспазването на примирието в Сирия. Първа го наруши американската авиация, която уби 62 войници от официалната армия и осигури по този начин настъпление на терористите. После Вашингтон обвини Москва за нападение над конвой с хуманитарна помощ, но оттам контрираха, като поискаха обяснение за целта на уловения над конвоя безпилотник, който е могъл да атакува, за да бъде обвинена после Русия. Външният министър Лавров, който е в Ню Йорк, поиска от колегата си Кери да види снарядите, за да е ясно кой е стрелял по конвоя. Пред сенатската комисия привикан по случая щатски генерал отказа да потвърди версията на своето правителство за нападението.



Междувременно Москва настоя да се видят и подписаните с Вашингтон споразумения за примирие, след което АП пусна част от документите, уж прихванати от Държавния департамент. В тях обаче липсваха листове с важни неща като например съгласието на САЩ за съхраняване на Асад като президент поне в преходен период от няколко години.



Стигна се дотам, че когато в Съвета за сигурност бе дадена думата на официалния представител на Сирия, за да разясни пред членовете какво се случва в страната му, колегите на говорещия от САЩ, Великобритания и Франция напуснаха заседанието. Същевременно наблюдателят на ООН за конфликта Стефан де Мистура заяви, че до вторник Русия и САЩ трябва да се споразумеят за истинско примирие. В противен случай всички усилия за помирение от последните месеци рухват.



„Независимо от това, че върховният главнокомандващ на САЩ Барак Обама потвърди взаимодействието си с Русия, това той сам заяви по време на срещата си с Путин в Китай, военните очевидно не слушат своя главнокомандващ“, посочи Лавров в интервю за телевизионния канал НТВ.

“След ударите от 19 септември срещу хуманитарния конвой в Сирия нашата първа реакция беше, че ще поискаме разследване. А моят добър партньор (държавният секретар на САЩ – бел. ред.) Джон Кери, на когото това не прилича, заяви, че разследване може да се проведе, но ние знаем кой е виновен – сирийската армия или Русия, което и в двата случая означава, че е виновна Русия“, посочи още Лавров, според когото държавният секретар е силно критикуван от американското военно командване.

По думите му САЩ вече не са безпристрастни съпредседатели на Международната група за поддръжка на Сирия, изразявайки съмнение в готовността на Вашингтон да нанесе удари срещу Фронта Ал Нусра“
„Кери всеки път ме уверява, че Фронтът Ал Нусра представлява същата терористична опасност като Ислямска държава. Но Фронтът не се пипа. Това е парадокс“, посочи той.
















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови