Свързани новини

26.09.2016 15:46

3 оставки за 5 дни във Фонда за лечение на деца

Видян 1156 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

3 оставки за 5 дни бяха подадени в Обществения съвет на Фонда за лечение на деца в чужбина в знак на несъгласие с новото ръководство и подновените проблеми в работата му. Първо миналата сряда напусна националният консултант по детска нефрология доц. Анелия Буева, след това и представителят на инициативата Спаси, дари на... Десислава Хурмузова, а вчера от Фонда си тръгна и Красимира Величкова - директор на Българския дарителски форум.


 „След 8 години усилия, натиск, дипломатични и не толкова дипломатични преговори в името на децата, които имат нужда от качествено и своевременно лечение, след решение на Управителния съвет на Българския дарителски форум, напускам Обществения съвет на Фонда за лечение на деца", обяви Величкова.



Част от членовете на съвета повториха пред БНТ причините и проблемите във Фонда, откакто ръководството му беше подменено след показна акция и арести. Според тях новият директор Владимир Пилософ системно подменя решенията и дори медицинските експертизи по случаите, администрацията бави протоколи, липсва диалог с директора и с Министерството на здравеопазването. „На заседание гласуваме едно нещо, после ни се предлага да гласуваме друго. Мислехме, че това се дължи на некомпетентност и несъзнателни грешки, сега вече става ясно, че грешките са абсолютно съзнателни", коментира Хурмузова. „В дневния ред, след като сме сверявали от големите папки, сме хващали и несъответствие на медицинските експертизи - нещо, което е много неприятно. При нас заседанията вече се превръщат в голямо бреме", допълва и Мария Чернева - член на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца, представител на БНТ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден