Свързани новини

26.09.2016 13:41

Бокова: Аз съм човекът за ООН. Трябва да убедя тези, които все още не са ме подкрепили

Видян 1552 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Петото гласуване за генерален секретар на ООН днес ще е особено стресово за българския кандидат Ирина Бокова. Българското правителство ѝ постави цел да се класира след него поне на второ място, ако държи да остане в състезанието. Иначе се очаква кандидатурата ѝ да бъде заменена с тази на еврокомисарката Кристалина Георгиева.

Имам постоянна подкрепа от Съвета за сигурност, сега трябва да убедя тези, които още не са ме подкрепили, казва Ирина Бокова, предаде КРОСС.

Опитвам се да ги убедя, че аз съм човекът, който заслужава доверие и може да върши работата (на генерален секретар на ООН - бел.ред.). В надпреварата има много различни съображения, но най-удовлетворителното е, че аз съм сред най-последователните кандидати. Имам постоянна подкрепа от Съвета за сигурност. Сега просто трябва да убедя тези, които все още не са ме подкрепили.

Така българската кандидатка за генерален секретар на ООН отговаря на въпрос на изданието EurActiv дали е направила всичко възможно, за да убеди членовете на Съвета за сигурност, че тя е правилният кандидат преди ключовия вот днес.

Попитана кои още не са убедени, Бокова отговаря: "Трудно е да се каже. Аз работя с всички, но различни страни имат различни съображения. Някой път са регионални, друг път национални. Някои имат да мислят и по по-геополитически решения"

Бокова получи ясна подкрепа от президента Росен Плевнелиев на седмицата на лидерите в ООН. Тя бе подкрепена и от лидера на ПЕС Сергей Станишев.


 







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион