Свързани новини

23.09.2016 10:56

Прокуратурата: Джон Захариев е изключително опасен

Видян 1670 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Според нас Иван (Джон) Захариев е изключително опасен, включително е насочвал оръжие срещу инструкторите си. Предполага се, че скоро е искал да напусне страната. Знаел е, че представлява интерес и за него е било проблем да излезе от страната с името Джон Захариев затова е променил името си на Иван", това обяви днес говорителят на Главна прокуратура Румяна Арнаудова по БНТ, Би Ти Ви и "Нова телевизия".


Тя допълни, че мъжът се е обучавал в стрелба, най-вече с автомат. Преди да бъде задържан в началото на седмицата в София при акция на ДАНС, Захариев е следен два месеца.


Събраните до момента доказателства, включително и с използване на специални разузнавателни средства, доказвали, че мъжът е посещавал тайна квартира в Сирия, където се е обучавал да борави с оръжия и че е симпатизирал на терористични организации.


Иван Захариев е дете от смесен брак - баща му е българин, а майката - австралийка от виетнамски произход. Досега не е живял в България.


"Иван Захариев не владее български език. На 20-ия ден от пристигането си е привлякъл вниманието на специалните служби с действията си - да се самообучи за "Ислямска държава". Неговото намерение е било да всява страх. Не е имал каквито и да е помощници", добави Румяна Арнаудова, пред "Нова телевизия".


Пред Би Ти Ви пък тя заяви, че след напускането на България, мъжът планирал да отиде в Сирия, където да извършва терористични атентати. Въпреки, че прокуратурата е събрала много доказателства е поискано и съдействие от службите в Австралия, за да се събере информация за личността и проявите на Иван Захариев.


Вчера Специализираният наказателен съд реши да наложи мярка задържане под стража на мъжа. Магистратите са намерили за доказано твърдението, че Захариев се е подготвял, за да се включи в редиците на терористичната групировка Ислямска държава в Сирия.


Източник: "Дневник"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и