Свързани новини

21.09.2016 12:02

Вигенин: България може да се превърне в огромен бежански център

Видян 1314 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Около тези 160 млн. евро, които ЕС отпусна на България като помощ за проблемите с миграцията, има доста неясноти. Това коментира в предаването „Тази сутрин” депутатът от БСП и бивш външен министър Кристиян Вигенин.


„Ясно е, че граница няма да се доизгражда, една голяма част от тези пари явно отива за изграждане на нови бежански центрове, в което само по себе си има противоречие, защото от една страна уж много ефективно пазим границата, а се оказва, че във вътрешността на страната хващат много повече отколкото на границата и още повече на изход от България, а колко минават е друг въпрос. Оказва се, че уж пазим много ефективно границата, дават ни много пари, за да я пазим още по-ефективно, и в същото време очевидно десетки милиони се дават за изграждане на нови бежански центрове. Това вътрешно противоречие ни кара да сме притеснени какво е реалното състояние на границата и дали България няма да се превърне с помощта на ЕС в един огромен бежански център”, заяви в предаването Кристиан Вигенин.


Той припомни, че в петък е отправил парламентарен въпрос към министър Румяна Бъчварова за какво са тези пари, но получил доста общ отговор – техническа помощ, съдействие за охрана на границата.


„Никъде до този момент ние не знаем какво е разпределението на тези средства, въпреки че те не са просто едни суми, които някой е решил да ни даде, а ние да си ги разпределим както искаме. Попълнени са апликационни форми, в това искане много ясно е записано за какво искаме тези пари”, добави бившият външен министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец