Свързани новини

20.09.2016 16:55

Столицата с 1 млрд. лв. за новия програмен евро период

Видян 1189 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

София вече има около 1 млрд. лв. гарантирани за новия програмен период, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на Шестия дискусионен форум на тема Строителството през 2017 г. – перспективи и предизвикателства. Възможностите през програмен период 2014 – 2020.



„Работим отдавна с КСБ. Столичната община полага огромни усилия и работи денонощно. Успяхме да утвърдим доверието на ЕК към нас и нашия екип. Планирането на проектите за развитието на града се прави внимателно.Всички наши усилия и инвестиции бяха насочени и към опазването на околната среда и подобряването на качеството на въздуха. Голямото предизвикателство пред нас е качественото изпълнение на проектите. Очаквам от строителите отговорно отношение към изпълнението им. В новия програмен период София ще продължи да бъде лидер в развитието и използването на европейските средства“, заяви Фандъкова.  По думите ѝ София е бенефициент на първия одобрен проект по ОП Транспорт за развитието на метрото.



„Отделени са 752 млн. лв., а по ОПРР 240 млн. лв., които са подписани и одобрени. В ход е процедурата по ОП Околна среда, където за София очакваме за изграждане на канализация още 500 млн. лв. Ще продължим да се възползваме максимално и от финансовите инструменти за публична инфраструктура“, каза още тя.



Фандъкова увери, че по Националната програма за подобряване на енергийната ефективност в София вече са сключени договори за целево финансиране на санирането на 161 сгради. „ За 91 от тях са сключени договори за техническо и енергийно обследване. До момента са обявени обществени поръчки за изпълнител на строителен надзор на 33 сгради. През октомври и в София ще стартира тази програма, която беше трудна за големия град. Освен тези средства, продължаваме да инвестираме и такива от бюджета на общината“, заяви Фандъкова.

По думите ѝ само преди няколко дни е било получено потвърждение за кредитния рейтинг на София, което дава възможност да се инвестират и средства от бюджета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви