20.09.2016 15:18

Пускат на търг ВУЗ

Видян 1234 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Частен съдебен изпълнител е пуснал на търг Висшето училище по застраховане и финанси в квартал Овча Купел в столицата. Сградата е с първоначална цена около 5,5 млн. лв., но върху тази сума купувачът ще трябва да плати допълнително и ДДС. Имотът е с разгъната застроена площ от 3 664,73 кв. м. и е на 5 етажа. В него освен учебни помещения, има архив, книжарница и библиотека.



Друг ЧСИ е пуснал близо 12 000 бутилки с руска водка, предаде Монитор. Първоначалната цена за ценния алкохол е 110730 лв, като всеки който иска да участва в наддаването за бутилките ще трябва да внесе по сметката на ЧСИ-то 10% от тях като задатък. Самият търг пък ще се проведе в една от тръжните зали на Софийския районен съд на 20-и октомври. Тогава ще бъдат отворени и наддавателните предложения на кандидат-купувачите. Ако някой пък е готов да плати повече от най-високата оферта, ще може да направи на място и устно предложение.



Самите бутилки с руска водка в момента се съхраняват в данъчен склад в столицата. Алкохолът е иззет заради дълг на вносителя към собствениците на данъчни склад. Търговецът дълго не плащал наема за съхранението на акцизните стоки и така навъртял дълг от близо 40 бона. Към тях в цената на алкохола са добавени и дължимия за водките акциз и ДДС които трябва да бъдат платени на държавата. След като са били иззети, бутилките с водка са проверени от вещо лице, което е изготвило и оценката им. Шишета са от почти непозната у нас руска марка, която обаче доста ценна. Според запознати с казуса, търговецът внесъл твърде голямо количество от водката, която все още не е популярна у нас и не успял да я пласира и така натрупал дълга към склада. Иззетите бутилки са 9 вида, като единичната цена на най-скъпия вид е близо 200 лв. на дребно. В някои от шишета пък има сребърни монети или други ценни амулети, които допълнително ги оскъпяват.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв