Свързани новини

20.09.2016 10:45

Китай обеща $100 млн. за справяне с бежанската криза

Видян 1628 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


   Китай планира да отдели още 100 млн. долара за справяне с глобалната бежанска и мигрантска криза, съобщава Reuters. Азиатската държава възнамерява да създаде фонд на стойност 1 млрд. долара за тази цел.

  Премиерът Ли Кекянг заяви по време на срещата на върха за бежанците в ООН, че голямото движение на бежанци представлява политически и социален проблем, а освен това създава възможност за терористични дейности. „Ангажирали сме се да поемем отговорностите си в съответствие с нашите способности“, каза Кекянг.

  Премиерът на Китай заяви също, че „се обмисля сериозно“ създаването на съвместен Фонд за мир и развитие с ООН, който да подпомага развиващите се държави в усилията им за справяне с бежанската криза. Той добави, че Китай ще „проучи активно“ възможността за работа с международните институции и развиващите се държави.

  Първата стъпка, предприета от азиатската държава в подпомагането на справянето с бежанската криза беше направена през май. Тогава Китай подписа споразумение с ООН за отпускане на 20 млрд. долара годишно през следващото десетилетие.


Източник: Economic.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят