20.09.2016 09:36

Страна като кухненски бокс

Видян 1493 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поетът - вицепрезидент, когото имахме преди 27 години, наричаше България "земя като една човешка длан". След като станахме доказани европейци, тя не порасна, просто заприлича на страна като кухненски бокс.



Цецка Цачева, която ни е шеф на парламента - точно като в история, създадена в кухнята, ходи с патерици. Ама счупила ли си е крака? Или само го е изкълчила? Медиите ни се надпреварват коя от коя е по-запозната с тая работа. Без да изясним тази тема, разбира се, земята ще спре да се върти, а Дързост и красота ще приключи.



Преди дни пък, покрай 9 септември, се заспори кое му било най-лошото на соца. Та се оказа, че според мнозинството мнения, изказани из медиите и то най-ударно от интелектуалци, проблемът ни бил главно нямането на банани. Не нямането на свобода на словото примерно.



Че какво чудно тогава, че във ВИП Брадър, дето уж са ни много важните личности, се номинират за изгонване първо заради банани! На кого били зачислени, пък на кого не били, ама бил изял като същински диверсант чуждия...Ти да видиш, както се казва в кухненския бос!
Имането и нямането на банани очевидно е нашето основно мерило за всички неща. Нищо чудно, щом най-гледани са кулинарните програми "по телевизора" с рейтинг значително по-висок от новинарския. Това са предавания, където мами учат порасналите си деца да правят мусака. Или пък така да се каже звезди вземат за вечер хубав апартамент на приятел или роднина, представят го за свой и се правят, че могат да готвят. С едничката цел да възторгнат публиката и колегите си по готварско шоу - други така да се каже звезди. Къде протича голяма част от екшъна? В кухненския бокс, разбира се.  



И кандидатите ни за президент, съвсем логично в този ред на мисли, малко или много са си в тази стилистика - от Пищова, който винаги е залагал на полит.кампаниите с кебапчета, та и си го разказва по телевизиите. До генерала, който уж летец, се е приземил под чехъла на бивша то ли секретарка, то ли касиерка в бирена фабрика, която го разведе с жена му. Изобщо, ниво...
Сюжетите все са като за разказване в кухненския бокс. Или от бокса към хола или трапезарията, ако ви се струва по-изискано.
Но президентското шоу тепърва ще го гледаме, а напоследък нацията се възмущава, че руснаците си признават, дето са купили половината ни Черноморие. Което за тях си е нещо като бокс при мащаба, с който са свикнали. Размерът тук няма значение. По - важното е друго - нашето възмущение. Сякаш не ние, ами някой друг им го продаде Черноморието на руснаците.

автор: СЛАВА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.