19.09.2016 15:44

Горанов: От догодина цигарите ще поскъпнат между 10 и 15 стотинки

Видян 1095 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Освен че акцизът върху тютюневите изделия ще се увеличи, се сменя тежестта на пропорционалния и специфичния компонент, заради което средният клас цигари ще поскъпне повече от скъпия, предаде БНР.


Финансовият министър Владислав Горанов даде разяснения по част от данъчните промени, които ще влязат в сила от догодина.


Въпреки че, миналата година формирането на акциза на цигарите бе променено, така че евтиният и средният клас да поскъпнат по-малко от скъпите, сега финансовото министерство се връща на стария вариант, обясни министър Владислав Горанов. Причината:


Наблюдава се доста агресивно пазарно поведение на някои от търговците, което застрашава целият пазар на тютюневи изделия.


Агресивното поведение е на една от чуждите компании, допълни Горанов. Затова скъпите цигари ще поскъпнат средно с десет стотинки, а най-масовите - с 15. През 2018-та ще има нов скок на цените на цигарите. И още - отново през 2018-та година ще трябва да декларираме само по електронен път данъците си.


Като успеем дотогава да изградим информационните  си системи така, че тези допълнителни данни да не се налага да се предоставят в НАП, мисля, че е реалистично да се направи


От догодина ще имаме право на облекчение от един процент от данъчната основа или до 500 лева, ако получаваме доходите си изцяло по банков път и поне 80 % от разходите правим безкасово.


Това облекчение ще бъде на декоративен режим, лесно може да се докаже, дали всички доходи са минали по банков път на лицето.


..а за декларирането на неверни данни и в момента се носи наказателно отговорност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак