Свързани новини

16.09.2016 13:25

Борисов показа на Меркел колко километра морска и сухопътна граница охраняваме

Видян 1669 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Започна неформалното заседание на Европейския съвет в Братислава. Разговарях с канцлера на Германия Ангела Меркел и министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел", написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.


Той е представил пред тях предизвикателствата, които стоят пред България, свързани с миграцията и охраната на външните граници на ЕС.


"Обясних им какви усилия полага страната ни и колко километра морска и сухопътна граница охраняваме. Като външна граница на Европейския съюз България се нуждае от конкретна подкрепа и солидарност незабавно", допълни Борисов.


   Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова в началото на форума лидерите на държавите от ЕС да подходят честно към проблемите пред общността. Той подчерта, че основните предизвикателства пред Общността са неконтролираната незаконна миграция, тероризмът и страховете от глобализацията. По думите му срещата е исторически момент.


  Междувременно стана ясно, че България е изпратила до Европейската комисия официалното искане за помощ от 160 милиона евро за овладяване на миграционния натиск.


В документа, подготвен от МВР, са описани пет проекта - за обновяване на техническото оборудване за граничен контрол; разширяване на възможностите за интегрирано наблюдение и модернизиране на комуникационните и информационни системи и за укрепване на националния капацитет в областта на убежището.


Искането за финансиране е от фонд Вътрешна сигурност и фонд "бежище, миграция и интеграция"на ЕС. Предстои Комисията в Брюксел да ги разгледа и да одобри исканата сума в кратки срокове.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева