13.09.2016 17:07

Фандъкова: Северните зони на града крият голям потенциал

Видян 934 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Северните територии на София са ценен териториален ресурс и дават възможност чрез добро градско планиране да се развиват равномерно, подредено и целенасочено, заяви кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на Международната конференция Урбанистична гъвкавост и устойчивост Turas & Metrex.



Проблемите, с които се сблъскваме във вече гъсто населените и популярни райони на града, до голяма степен се дължат на липсата на стабилни планове или тяхната частична промяна, каза още тя.



В същото време обаче с добре обмислени устройствени планове, проекти за радиални връзки и нови икономически модели може да бъде стимулирано развитието на северните територии, отбеляза кметът.



За нея с добро планиране и целенасочена политика на север от София могат да бъдат създадени модерни вторични градски центрове, като природата бъде опазена. За развитието на тази концепция обаче е нужно изграждането на адекватна инфраструктура и пътни връзки, призна още тя. По думите й, Северната скоростна тангента улеснява достъпа до територията, но остават проблемите с локалните връзки на населените места.



Кметът допълни, че всички отдели в Столичната община работят активно за превръщаните на зоните на север от София в модерна част от града, предлагаща високо качество на живот.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

везни