Свързани новини

13.09.2016 09:39

ЕС реже парите за бедните региони, увеличава плащанията за "бежанците"

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Държавите членки на ЕС постигнаха съгласие да намалят финансирането от бюджета на ЕС за следващата година за бедните региони в съюза, предимно в източната част на Общността, съобщава Ройтерс.

Обаче е заложено увеличаване на разходите за справяне с мигрантския поток и насърчаване на икономическия ръст.

Предложение на ЕК за увеличаване на финансирането за мигрантската криза към бюджета на ЕС за 2017 година беше напълно подкрепено от правителствата на съюза. В съобщение Съветът на ЕС отбелязва, че в резултат на промените с близо 25% ще се увеличат плащанията за миграцията и сигурността в сравнение с бюджета за тази година.

Бюджетът във връзка с миграцията за следващата година ще бъде на обща стойност 5,2 милиарда евро. Парите ще бъдат изхарчени за подсилване на външните граници, разселване и интегриране на мигранти. Други 2,2 милиарда евро ще бъдат за действия извън ЕС с цел справяне с причините за бежанския поток.

Правителствата също подкрепиха 9% увеличение през 2017 година до 19 милиарда евро плащания за проекти на ЕС, целящи насърчаване на икономическия ръст и откриване на работни места.

За да компенсира новите разходи, Брюксел се съгласи да намали плащанията и фондовете за най-бедните региони в съюза. С близо 24% ще паднат плащанията през 2017 година за бедните региони. Държавите от Източна Европа са основните бенефициенти от тези фондове. Дипломати заявиха пред Ройтерс, че страните от Източна Европа се страхуват, че това решение може да доведе до по-големи съкращения през следващите години.

Като цяло Съветът се съгласи да намали бюджета на ЕС през 2017 година със 7% в сравнение с тази година до 133,8 милиарда евро.

Предложението трябва да бъде одобрено от Европейския парламент до средата на ноември.


Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

скорпион