12.09.2016 17:10

Пирогов на протест заради бити служители

Видян 1503 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лекари и медицински сестри от спешния център на Пирогов излязоха на протест пред болницата след поредния случай на насилие срещу техни колеги, предаде бТВ. Инцидентът е станал рано сутринта на 11 септември, когато в болницата е докаран пациент във видимо нетрезво състояние с порезна рана на главата. Въпреки че незабавно му е била оказана първа помощ, той е нападнал лекарите, като е счупил носа на една от сестрите в Пирогов, която трябва да бъде оперирана, а реаниматор е изгубил съзнание, след като бил изритан в главата.


„При обработката на пациент с дълбока порезна рана на лицето, той нападна екипа, който го обслужва. Мен ме удари с юмрук, счупи ми очилата, един от охраната също падна на земята и на една от сестрите счупи лицевата кост, носа… така се развиха нещата", разказа пред БНР битият лекар д-р Тома Попов. Той допълни, че досега не е попадал в такава ситуация, въпреки че практикува от години. Агресивният пациент е бил задържан в Шесто РУ-София.


От Министерството на здравеопазването уточняват, че нападателят е задържан от полицията след намесата на охранителите на болницата. Работещите в Пирогов обаче подчертават, че до инцидента се стига заради неуредиците в системата на здравеопазването. С протеста си лекарите се надяват най-накрая да бъдат предприети адекватни действия от страна на полицията, прокуратурата и съда, както и да им бъде осигурена безопасна работна среда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да усетите потребност за размисъл върху вашите дългосрочни цели

Днес може да усетите потребност за размисъл върху