Свързани новини

12.09.2016 10:33

Фандъкова: Няма да се строи в Борисовата градина

Видян 1074 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във връзка с разпространяваните в последните дни спекулации, които касаят Борисовата градина, категорично заявявам, че строителство на територията на парка по никакъв начин няма да бъде допуснато, увери кметът на София Йорданка Фандъкова.  



Този слух се пусна неслучайно след скандала Царските конюшни, но мълвата за Парка на свободата се оказа лъжа, затова кметът опроверга невярната информация и уточни, че запазването на Борисовата градина като главен парк на столицата и възстановяването на историческия й вид става чрез започнатата миналата година процедура за изработване на Цялостен подробен устройствен план. По думите й, с плана не се допуска строителство на каквито и да е нови съоръжения или обекти и се предвижда извеждане от парка на част от вече съществуващите.


Съхраняването и обновяването на лесопарковата част на Борисовата градина е първостепенна задача. Затова през януари 2016 г. е възложено на научно-изследователския център към Лесотехническия университет да извърши експертна оценка и инвентаризация на горските масиви.



Екипът на университета нарече „нелепи и злонамерени” твърденията, че се готви сеч в най-големия парк в София. В изявление на ректора на университета, разпратено до медиите, се посочва, че работата на лесовъдите е тълкувана некоректно и че тя отговаря на всички изисквания на законите, професионалните стандарти и научната етика.



Целта на разработката е да изследва и опише състоянието на лесопарковите територии в Столичната община и да посочи необходимите мерки за съхраняване и възстановяване на горските масиви, се казва в съобщението на университета.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Петър Петров

Възраждане се регистрира за вота в ЦИК

"Възраждане" се регистрира за вота 2 в 1 в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но