Свързани новини

08.09.2016 15:29

Даваме 10 млн. лв. за ремонт на 3 хеликоптера Ми-17

Видян 1279 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Военният министър Николай Ненчев стартира поредната поръчка за ремонт на авиационна техника. Този път обществената поръчка е за ремонт на три хеликоптера Ми-17, а общата стойност е 10 000 000 лв., без ДДС, уточнява БГНЕС.


В края на 2015 г. Министерството на отбраната сключи договор за ремонт на един Ми-17, който бе на стойност 3,735 млн. лв., без ДДС. Изпълнител на договора бе държавната "ТЕРЕМ" ЕАД. Хеликоптерите Ми-17 се ползват в последните години основно за гасене на горски пожари и спасяване на закъсали туристи във високо планински райони. От настоящата поръчка военното министерство очаква основен ремонт на машините и тяхното оборудване. Ремонтните дейности трябва да се осъществят за общ срок от 48 месеца за трите машини.


Гаранционният срок на ремонтираните хеликоптери и оборудването им не трябва да е по-малко от 1000 летателни часа или 12 месеца, считано от издаването на приемно-предавателен протокол за извършения ремонт. Очаква се след извършването на ремонта машините да имат удължен експлоатационен период от поне още 7 години. За да може да се разшири кръга от възможните изпълнители на поръчката, от МО са отменили текст от Техническата спецификация, който предвижда ремонтните дейности да се извършват само от конструктора, производителя или оторизиран от тях изпълнител.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей