08.09.2016 12:32

Спипаха двама автокрадци след гонка край Владая

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама 40-годишни автокрадци бяха задържани с крадено "Ауди" от столичната полиция след зрелищна гонка в района на Владая тази сутрин.


В спецоперацията са участвали полицаи от СДВР, специализираната група „Кобра“, групата за специални операции на ГД „Национална полиция“ и служители на Областната дирекция на МВР в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство.


Задържаните са Тони Мафията и Бисер Петров. Единият е шофирал крадения автомобил, а вторият бил в ролята на „отцепка“. Колата е открадната снощи от столичния жк "Младост-1".


И двамата мъже са с многобройни криминални регистрации и много добре подготвени, включително и за акцията тази нощ – знаели са кога предстои смяна на полицейските патрули и се опитали да използват краткия промеждутък, за да минат по трасето необезпокоявани.


От около седмица обаче полицейските екипи денонощно били в готовност и тази нощ, след около три месеца предварителна работа и полицейско наблюдение, предприели действия по задържането им.


Тони Мафията и Бисер Петров са оказали яростна съпротива, като опитали да изблъскат с автомобилите си служебните коли. При съвместната операция полицейските екипи са организирали изкуствени „тапи“, за да се намали скоростта на движение и да не бъде осуетено задържането.


В процеса на предварителната работа по разследването е изяснено, че в престъпната дейност участват още хора – помагачи в различно качество, и логистици, които предстои да бъдат установени.


„По-голямата част от работата тепърва започва. Предстоят мащабни процесуално-следствени действия на територията на Перник, Дупница, Радомир, Кюстендил, Пловдив, за да бъдат събрани доказателства за престъпната дейност“, съобщи директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.


Той поясни, че групата се е специализирала в кражби на леки автомобили немско производство - „Мерцедес“, „Ауди“, „БМВ“, от среден клас, произведени основно в периода 2008 – 2012 г., които са много ползвани в страната и за тях има голямо търсене на части.


За разглобяването им са ползвани бази в района на Перник, а в последствие – мрежа от автоморги и сервизи за дистрибуция на частите, като легална част от бизнеса.


Продължава работата по случая за документиране на цялостната престъпна дейност на участвалите в схемата за кражби и разглобяването на автомобили.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали