Свързани новини

01.09.2016 12:30

Съдът остави в ареста Любомир Данчев, обвинен за палежа на тютюневите складове

Видян 1352 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Любомир Данчев, обвинен в умишлен палеж на тютюневите складове. Според магистратите, данните от разследването до момента сочат, че пожарът е тръгнал от помещението на 4 -тия етаж на сградата, която е обитавал бездомникът, предаде БНР.



Налагането на Любомир Данчев от окръжния съд на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ е правилна преценка, подчерта и съдебният състав на апелативния съд като беше изтъкнато също криминалното минало на обвиняемия , това че разполага с оскъдни средства от пенсия, отпусната от ТЕЛК, както и че няма постоянен адрес. Пред магистратите той каза, че не е подпалвал складовете и поиска да бъде настанен в социално заведение.  В хода на заседанието защитата на Данчев отново разви тезата, че няма как пожарът да е предизвикан от два фаса от стаята на Данчев. Адвокат Тошкова се позова и на свидетелски показания според които огънят е тръгнал от друга посока.
Стаята на Любо се намира в посока на улица "Иван Вазов", северна посока, ако мога да бъда точна, докато това място, което описва пожарникарят е в южната част на тази стая.

От своя страна прокурорът по делото Атанас Гичев заяви:
Никой не го е видял как е хвърлил фаса и как е предизвикал пожара,  такъв  свидетел няма, но от всички останали доказателства, ние считаме, че може да се направи обосновано предположение, каквото закона изисква, че той е физическият причинител на пожара. Няма други заподозрени. Преди два месеца излезе от затвора, няма постоянно местоживеене. Каква друга мярка да му наложим? Смятам, че е правилно.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Собствениците на изгорелите складове трябва да започнат обезопасяването на пространствата около сградите като районът, в който трябва да се поставят загражденията вече е точно определен от Междуведомствената комисия от експерти.
Предстои кметът Иван Тотев да издаде заповед кога ще бъде отворена за пешеходци, заградената в момента зона по ул. Иван Вазов.

Разследването на инцидента, при който бяха опожарени 4 от постройките в тютюневия град, 3 от които паметници на културата продължава.
Все още не са известни резултатите от пожаро-техническата експертиза. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог