Свързани новини

30.08.2016 15:25

Изграждат АМ Струма от Кресна до Сандански

Видян 1800 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Изграждането на автомагистрала „Струма“ е изключително важно за България, защото това е европейски транспортен коридор. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на старта на изграждането на 24-километровия участък от Кресна до Сандански, предаде Фокус.


  Тя отбеляза, че автомагистрала „Струма“ е не само един от най-натоварените транспортни коридори, но и място, където за съжаление има голяма концентрация на пътнотранспортни произшествия. „На този свят християнски празник се надявам, че с Божията помощ ще започне безаварийното изграждането на поредния етап от автомагистрала „Струма“.


 


  Радвам се, че сме заедно на този ден в навечерието на Съединението. Да вървим напред и да съединим частичките от пъзела“, пожела министър Павлова. Тя отбеляза, че автомагистрала „Струма“ е сред основните приоритети на правителството. „Това е най-важният проект, който финансираме благодарение на европейската солидарност по линия на програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“, допълни Павлова.


 Остават само 60 км, за да може да бъде изградена изцяло АМ Струма, като така ще спасим много човешки животи, посочи министърът. Тя обясни, че се мисли и за природата, като се прави всичко необходимо да я запазят, но трябва да се има предвид, че тези 60 км са най-трудният участък.

 „Днес даваме началото на реалното строителство на ЛОТ 3.3, който е дълъг 24 км. По срок той трябва да бъде изграден до пролетта на 2019 година, но познавайки строителите, които имат опита нека си пожелаем това да стане и по-рано и да може предсрочно в края на 2018 година участъкът да бъде завършен“, каза още министър Лиляна Павлова.


Тя допълни, че в съвсем скоро време ще започне и реалното строителство на участъка от автомагистрала „Струма“ от Благоевград в посока към Крупник. Министър Павлова добави, че разчита на всички в региона да бъдат завършени отчужденият на земите в този участък и да може да започне реалното строителство от двете страни на Кресненското дефиле.


 „Остава голямата ябълка на раздора – окончателно до края на годината да обединим усилия, да направим всички необходими компромиси на НПО, на гражданското общество, на различните институции в държавата и на местните власти, за да намерим най-доброто решение и да спасим човешки животи и което е финансово възможно и постижимо, защото парите от Европа ги имаме до 2020“, подчерта регионалният министър.


По думите й ако до края на тази година не се намери това решение, за да може от 2017 година да започне реализацията и на последния участък през дефилето, това би ни обрекло да оставим най-тежкия и най-критичен участък от автомагистрала „Струма“ недовършен.


„Затова съм убедена и вярвам, че ще намерим компромисно решение, което да е най-доброто. Радвам се, че вече имаме вариант, около който да се обединяваме, а именно същия път през Кресненското дефиле да се използва за еднопосочно движение в посока от Благоевград към Сандански, а в обратна посока чрез обход на Кресна да се минава през Стара Кресна с разделение на направленията и връзка при Симитли, като по този начин да се осигури безаварийно максимално добро преминаване с което да се запази човешкия живот и природата“, коментира още Лиляна Павлова.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак