Свързани новини

30.08.2016 11:52

Кони свали 3% на БСП

Видян 2105 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако днес бъдат проведени парламентарни избори ГЕРБ би получила подкрепа от 23,7%, БСП – 13,1%, ДПС – 5,4%, ПФ – 5,2%, АБВ – 3,5%, РБ – 3,2%, а „Атака” – 2,4%.


Това сочи национално представително проучване на агенция „Маркет линкс“, съобщи нейният изпълнителен директор Добромир Живков в предаването „Тази сутрин” по bTV.


Премиерът Бойко Борисов очаквано е с най-високия рейтинг сред политиците у нас. Той е одобряван от 46,7%, докато 45,8 на сто имат отрицателно отношение.


Предстоящите избори може да доведе до някакви размествания, прогнозира социологът Добромир Живков в анализ на резултатите.


Показателите за лидера на АБВ Георги Първанов са по-скоро в негативната част на скалата – 29,2% одобрение срещу 60,5% неодобрение.


Позициите, които имаше той преди две години, бяха с около 15 пункта на одобрение по-високи.


АБВ изпадна в политическа изолация и от центъра, и от ляво. Самата личност на Първанов има капацитет да привлече избиратели на президентския вот, но за крайна победа трудно бих заложил, коментира социологът.


Лидерът на социалистите Корнелия Нинова към момента почти два пъти надхвърля електоралния потенциал на БСП, но недоверието към нея преобладава.


Лидерите на десните формации страдат от силен негативизъм. Две трети не одобряват Радан Кънев, но 15% имат позитивно отношение, става ясно още от проучването на „Маркет линкс”.


Лидерът на ДОСТ Лютви Местан е най-неодобряваният политик у нас.


ГЕРБ като управляваща партия с най-голяма електорална база е доста балансирана като положително и отрицателно отношение. Всички други партии са с превишаващо отрицателно отношение, коментира социологът.


ДПС е с най-голямо неодобрение – 88,9%, следвани от ДОСТ с 83,8%. От около година сме в по-силна патриотична вълна, която неизбежно дава отражение на нагласите към тези две партии, подчерта Живков.


Според избирателите най-важните качества за бъдещия президент на България са да мисли за народа, да е отговорен, честен, патриот и експерт.


Ако кандидатът е достатъчно силна и разпознаваема личност и е жена, тя категорично може да бъде избрана, прогнозира Живков.


По отношение на избирателната активност на предстоящите избори трябва да се вземе предвид, че те отново ще бъдат 2 в 1, заедно с референдума, и потенциалната избирателна активност ще бъде малко по висока, напомни социологът. Според изследването близо 42 процента са заявили твърдото си намерение да гласуват, а 26.7, – че по-вероятно е да го направят.


Тези 42 процента, кожито са заявили, че ще гласуват, някъде около този дял е крайният резултат на гласувалите, отбеляза Добромир Живков. Твърдо няма да гласуват 16.8 на сто от респондентите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Енергията ви днес е насочена към творческо и плодотворно изразяване

Енергията ви днес е насочена към творческо и