Свързани новини

26.08.2016 15:14

Борисов: Можем да решим проблема с мигрантите още днес само за България, но не искам за сметка на другите

Видян 1446 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Ние можем да решим проблема с мигрантите още днес само за България, но аз не искам да е за сметка на Гърция или други европейски страни“, заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с турския президент Реджеп Ердоган. Това съобщиха от правителствената информационна служба. Подходът, според който всяка държава се спасява поединично, е неправилен, тъй като противоречи на европейските принципи, смята Борисов. „Ние сме солидарни, призовавам за същото и страните от Вишеградската четворка“, посочи той.


 Вярвам, че заедно – с воля от ЕС и Турция, може да намерим изход за решаване на мигрантската криза, заяви премиерът Бойко Борисов. Двамата разговаряха в двореца Долмабахче, в рамките на визитата на премиера Борисов в Истанбул. Според министър-председателя предстоят изключително трудни месеци на преговори в търсене на правилните решения, които трябва да бъдат взети на базата на солидарността между държавите в ЕС и в диалог с турската страна. „Аз съм убеден, че Европа и Турция ще дадат много по-голяма стабилност заедно в региона“, подчерта министър-председателят.


Министър-председателят благодари за изразената подкрепа от страна на Турция и готовността й да намали миграционния натиск към България и отново посочи, че иска европейско единство и защита на суверенитета на всяка европейска държава.


Премиерът Борисов запозна турския президент с действията на България след решението на Арбитражния съд в Женева във връзка с проекта за АЕЦ „Белене”, както и с големите енергийни проекти, които могат да бъдат осъществени. Борисов подчерта възможностите за страните от региона и от Европа, които разкрива изграждането на газоразпределителен център на българска територия.


В рамките на срещата президент Ердоган изказа благодарност за позицията на страната ни след опита за преврат в Турция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.