Свързани новини

24.08.2016 17:02

Германия с нов план за гражданска защита

Видян 1446 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството в Берлин прие спорната обновена концепция за гражданска защита. С нея властите вече разполагат с план за действие при война, терористична или кибератака.


С новата концепция за гражданска защита германското правителство реагира на променената обстановка в света. С нея съществуващата вече служба за защита от природни катастрофи се свързва с други институции и подготвя населението за военна или терористична заплаха. Министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер ще представи следобед вече официално новия план пред обществеността. Той предвижда проверка на изправността на всички скривалища, попълване на резерва с костюми за радиоактивна и химическа защита и ваксини срещу едра шарка и антибиотици. Стратегията предвижда също построяване на кладенци за вода във всеки германски град, които да могат да снабдяват населението с питейна вода за 14 дни, препоръка към гражданите да се запасят с храна и вода за 10 дни, както и възможност за евентуално връщане на редовната военна служба.


Не само Германия, а и НАТО се подготвя за така наречената хибридна война. Причината за тези мерки е, че готовността за защита от конвенционални нападения вече е морално остаряла, а заплахите днес са нови. Опасенията са най-вече за евентуални терористични или кибератаки, които да лишат населението от продукти от първа необходимост, както и от пропаганда или скрити военни действия, каквито е обвинявана Русия, че извършва в Украйна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви