24.08.2016 15:36

Станишев и Оланд са домакини на втората среща на върха в Париж

Видян 1155 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 25 август в Париж ще се проведе среща на върха на премиерите и лидерите от Партията на европейските социалисти. Това е втора такава среща във френската столица за 2016 г. и петата за годината.


По време на разговорите ще бъдат обсъдени предложените от социалистите в Европа политики за борба с икономическата криза, както и за стимулиране на растежа и създаване на работни места. Сред темите ще бъдат и миграцията, тероризмът и ситуацията в Турция. Дни след срещата си с Ангела Меркел, Франсоа Оланд и Матео Ренци ще споделят визията си за единна Европа след раферендума във Великобритания. Очаква се левите да излязат с обща позиция преди извънредния Европейски съвет в Братислава.


 


Домакини на срещата на върха отново ще са президентът на Франция Франсоа Оланд и лидерът на социалистите в Европа Сергей Станишев. Тя ще се проведе в Шато дьо ла Сел Сейн-Клу в близост до Париж. От френска страна участие ще вземат и премиерът Мануел Валс, министърът на външните работи Жан-Марк Еро, и държавният секретар по европейските въпроси Арлем Дезир.


 


Сред участниците ще бъдат и Робърт Фицо, премиер на Словакия, Матео Ренци, премиер на Италия, Зигмар Габриел, вице-канцлер на Германия, Антонио Коща, премиер на Португалия, Мартин Шулц, председател на Европейския парламент, Федерика Могерини, Върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, Франс Тимерманс, първи заместник-председател на Европейската комисия, Пиер Московиси, комисар по икономически и финансови въпроси и Алексис Ципрас, премиер на Гърция.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни