Свързани новини

23.08.2016 17:01

Цацаров: Разследването на пожара в Пловдив ще бъде по две направления

Видян 1233 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разследването на двата пожара в Тютюневия град в Пловдив ще се извършва по две направления – криминалното ще изяснява прякото възникване на пожара и начина му на разпространение, втората посока е свързана с търсене на инвеститорския интерес по отношение на въпросните постройки, предаде БНР.


Това заяви в Пловдив главният прокурор Сотир Цацаров.


Като припомня основната версия, която е известна досега, а именно, привлеченият като обвиняем за запалването бездомник Любомир Данчев, Цацаров подчерта, че неговото задържане и работата, свързана с неговите действия, по никакъв начин не изключва останалите версии. Причината да се акцентира и на т.нар. друга линия на разследване е, че според главния прокурор се е вдигнала цяла бариера от административни трудности, свързани с евентуален инвестиционен интерес към тютюневите складове. По думите на Цацаров, разследването ще бъде осъществявано от екип следователи. Към тях ще се присъединят и служители на ДАНС. Утре експерти от Главна дирекция "Пожарна безопасност", заедно със служители на местната служба, започват оглед на складовете. Ще стартира и изготвянето на пожаротехническата експертиза, която е основополагаща за разследването. Ще се работи също и с Министерството на културата, както и с всички институции и местни държавни, в които е имало документи, постъпвали от собствениците или такива, които са им послужили във връзка с имотите.


На разпити подлежат включително кметът Иван Тотев и главният архитект. От своя страна, окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов уточни, че от разпитите на задържания бездомник и от извършената проверка е станало ясно, че той е подпалил и други две необитаеми жилища, в които е живял през 2000 и 2008 година. Видеоматериалите сочат, че първоначално огънят е тръгнал именно от стаята, в която е живеел, на 4-тия етаж, на един от складовете бездомника. Той е заключвал етажа с катинар. В самата стая пък на тютюневия склад, където е бил за последно, в деня на пожара е намерен сак с предварително подготвени дрехи, което е доказателство, че той е смятал да се мести в друго жилище.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако