Свързани новини

23.08.2016 09:38

Засилване на европейската система за сигурност искат Меркел, Ренци и Оланд

Видян 1337 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На остров Вентотене италианският министър-председател Матео Ренци, канцлерът на Германия Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд призоваха за засилване на европейската система за сигурност, предава Фокус. На фона на терористичните заплахи сътрудничество между държавите-члени в областта на сигурността трябва да бъде по-тясно, категорични бяха лидерите на Германия, Франция и Италия.


На съвместна пресконференция на самолетоносача „Джузепе Гарибалди“ Меркел настоя за съвместна дейност между европейските тайни служби и полицейски органи. „Трябва да направим повече за нашата вътрешна и външна сигурност. Защитата на границите трябва да бъде засилена“, подчерта канцлерът на ФРГ.


 Това, според казаното от тримата лидери означава, сигурни граници и запазено свободното движение в тях, работа и бъдеще за хората, инвестиции в култура и образование.  Бе подчертана важността на сътрудничеството с Турция за спирането на имиграционната вълна, както и това с някои африкански страни.  В заключение, Ренци обобщи, че мечти и реалност са възможни, защото Европа не се спира пред трудностите и е способна да намира решения на проблемите.


На италианския остров Вентотене преди 72 години заточеният от фашисткия режим Алтиеро Спинели е написал манифеста за създаване на Обединена Европа.  Преди разговорите, Ренци Меркел и Оланд разгледаха острова и оставиха цветя на гроба на италианския политик и юрист.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв