Свързани новини

22.08.2016 11:05

Атанасов: Трафикантите на мигранти се разплащат с МВР

Видян 2100 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма емигрант, влязъл в България, който да не си е платил за услугата да стъпи на европейска територия. Съществува организирана схема за приемане на емигранти. Хората, които организират трафика, се разплащат със своите покровители в МВР. Тази своя теза заяви в предаването "Преди всички" Атанас Атанасов от Реформаторския блок след очертания от главния секретар на МВР Георги Костов нов профил на мигрантите, влизащи у нас – агресивни млади мъже, които не са сирийци.

Използвайки думата "схема" в два различни аспекта, Атанасов подчерта, че всички в Гранична полиция и в МВР знаят кой е Радо Схемата – той е бивш служител на СДВР и приближен до професионалното ръководство на МВР. Запитан дали може да докаже твърденията си за платена схема за допускане на мигранти у нас, Атанасов отговори:

Има хора в системата на МВР, които се бунтуват срещу тези безобразия, че техните началници трупат пари от извършване на престъпления, и са готови да дадат информация за това.

От март или април насам на няколко пъти във вътрешната комисия се разисква този въпрос и вместо всестранно обективно разследване Бъчварова застава на амбразурата и защитава подчинените си в МВР, заяви Атанасов. По думите му се налага образът на безпомощната Румяна Бъчварова като министър на вътрешните работи:

Бъчварова не си дава дори усилие да разбере къде работи. Дала си е съгласието да служи за фасада в МВР, а Борисов управлява цялата система за сигурност. Тя е безкрайно лоялна на министър-председателя. Тя не полага усилия да навлезе в дълбочината на работа. Съгласила се е, че МВР се управлява от главния секретар Георги Костов, който е на ръчно управление при Бойко Борисов.


   Припомняме, че преди дни премиерът разпореди на вътрешния министър Румяна Бъчварова да освободи цялото ръководство на "Гранична полиция” заради обществената поръчка за превоз на мигранти, дадена на задържан за незаконен трафик на чужденци.Борисов коментира, че ситуацията "звучи като виц".


Той обаче защити вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова, като каза, че "нейната отговорност е само да ги освободи". Случаят доказва основателните съмнения от месеци, че на висшите нива в МВР се търгува с бежанци. Просто без ОК от върха на системата няма как да върви никой трафик  - все едно дали на хора или на стоки.  За последно те излязоха в публичното пространство преди повече от два месеца с неизяснения и до днес казус със стрелба по Митьо Очите в Слънчев бряг. И тогава, и сега Румяна Бъчварова и дума не казва за оставка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и