15.08.2016 13:08

Мая: Отказвам да играя в нагласен мач

Видян 1780 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Отказвам да участвам в предрешено съревнование, в което правилата са нарушени от тези, които ги предложиха, а принципните позиции са подменени от задкулисни договорки". Това обяви в писмо, изпратено до медиите, омбудсманът Мая Манолова.
 


"Оттеглям се от "състезанието" за президентските избори с признателност за подкрепата и доверието ви! Нашата обща мисия е да променим България в интерес на хората. Ще го направим! Заедно! Можете да разчитате на мен. Желая успех в предстоящия важен за България избор!", пише Манолова.



В писмото тя благодари на всички, които са изразили доверие към нея - стотици партийни структури, граждански движения и неправителствени организации, и са я номинирали за кандидат за президент. Съпричастна съм към вашите принципни позиции и вяра в каузата на България; към вашите очаквания за състезание по честни правила и съревнование на идеи при определянето на кандидата за президент.



За съжаление се видя, че правилата не са честни, а са подменени от тайни договорки и "лични номинации". Създаде се усещане, че съревнованието не е по идеи, а по интриги. Аз не участвам в задкулисни сделки, не желая да съм "лична" номинация на когото и да е, а да бъда участник в един демократичен избор, пише Манолова. "Това е не само мое лично убеждение, а и дълг към всички вас. Напоследък чух за себе си много неща - все "приятелски огън". Аз не участвам в братоубийствени войни! Те са пагубни за своите инициатори и рушат доверието на гражданите в политическата система. Това поведение през годините вече нанесе катастрофални вреди - разтвори се огромна бездна между гражданите и политиците", пише Манолова.



Тя добавя, че няма да коментира и опитите да бъде служебно елиминирана с несъстоятелни "правни" аргументи. Определя ги като абсурдни за всеки юрист и добавя, че е дала обет, че ще работи за гражданите и ще продължи да го прави, независимо от позицията, която заема



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец