Свързани новини

12.08.2016 09:34

Борисов: Голямата цел е Турция да третира България по различен начин

Видян 2159 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Моите тревоги са свързани с това при кого ще останат накрая мигрантите, каза в интервю за Нова телевизия премиерът Бойко Борисов.


Голямата цел, която ние трябва да имаме, е да направим така, че Турция да третира България по различен начин от всички страни в Европа, да не влезем в този конфликт, защото, ако Турция бъде обявена за несигурна държава, това означава всичко, което е минало за Европа, да бъде върнато в България, добави премиерът.


По повод предадения от нашата страна на Турция издирван от Анкара за връзки с Фетхуллах Гюлен бизнесмен Абдулах Бююк, премиерът заяви: Вярвам на това, което са направили МВР. Неприятно е, че са действали на ръба на закона. Възложил съм проверка на министър Румяна Бъчварова, ако има виновни, те ще бъдат наказани.


25 000 души сме върнали в Турция от началото на година по подобен начин, уточни той.


Аз съм изключително притеснен за това, което може да очаква България. И ние сме задължени, не казвам, че за да не им дам допълнителен повод, че това е било движещото, когато институциите са работили и са взимали такива решения. Но ние с Турция в момента трябва да се опитаме да градим възможно най-добри отношения. С цената на, ако трябва, на всички ни да ни вземат главите.


Така министър-председателят отговори на нападките на правозащитни организации по повод екстрадирането на Абдуллах Бююк в Турция.


Борисов каза, че ще приеме протестиращите срещу решението за разговор. Той отново повтори тезата си, че единственото решение за бъдещето на АЕЦ "Белене" е да стане частен проект през Агенцията за приватизация.


Ще възникнат три много важни въпроса и затова не ми е мисълта за кампанията за президент, каза Борисов на въпрос ще се кандидатира ли за президент:


Ако днеска са президентските избори, те ще минат и ще заминат, ще възникнат три много по-големи въпроса от президентските избори, защото реалната власт е в кабинета. Първо, кой ще стане премиер, кой ще държи коалицията, и тази сплав от разнородни министри. При това мнозинство крехко в парламента – как ще се оправиме там, не съм готов, не съм готов дори да си мисля, че бих могъл да отида за президент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и