Свързани новини

11.08.2016 15:55

РБ ще изпитва кандидат-президентите си другата седмица

Видян 1292 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В началото на следващата седмица лидерите на партиите от Реформаторския блок ще организират своеобразен кандидат-президентски изпит на всички номинирани за поста, съобщава Медиапул.

По информация от Изпълнителния съвет на дясната коалиция препитването на всеки кандидат ще бъде в рамките на половин час. Време, в което той ще трябва да убеди партийните лидери в качествата си за поста. Предвижда се към всички кандидати да има поредица унифицирани въпроси, на които те ще трябва да отговарят, а в последствие да представят и своя собствена програма.

Излъчването на финалната номинация ще бъде на базата на резултатите от "изпита" и допитване до структурите.

Представители на РБ обаче са обяснили, че самата процедура, утвърдена от Изпълнителния съвет, е доста спорна, тъй като няма как изпитът да бъде във вариант "тест", който да отчете обективно представянето на кандидатите.



Номинирани бяха Огнян Герджиков, ген. Димо Гяуров, Корман Исмаилов, ген. Съби Събев, скулпторът Велислав Минеков, Трайчо Трайков и Гроздан Караджов.


 


  В писмо до медиите Герджиков помоли името му да не се използва за кандидатпрезидентската кампания. "Достойнството е последното убежище на човека. Уверен съм, че всички, които ползват името ми "в обращение" за кандидатпрезидентската надпревара, ще уважат сърдечната ми молба на това да сложим край", заяви юристът.




Междувременно стана ясно, че на заседанието на дясната коалиция тази седмица повечето формации в блока не са приветствали идеята на лидера на БЗНС и военен министър Николай Ненчев за обща кандидатура с ГЕРБ. Преди заседание на Изпълнителния съвет той обяви: "Мисля, че колегите узряват за подобно нещо". Присъствали на заседанието обаче обясниха, че ако има някой, който зрее – това на този етап е само Ненчев", пише Медиапул.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния