11.08.2016 13:58

82% от българите няма да пътуват до Западна Европа и Турция заради атентатите и опита за преврат

Видян 1286 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

82% от българите не са планирали пътуване до Западна Европа и Турция заради терористичните атентати и опита за преврат. Това сочат данните от социологическо проучване на „Галъп интернешънъл”.

Социологическата агенция провери дали терористичните атаки в Западна Европа и опитът за преврат в Турция са повлияли на потенциалните намерения за пътуване по тези места. Около 6% твърдят, че случващото се не е повлияло на плановете им, а други 6% твърдят, че случващото се е повлияло на плановете им за пътуване по тези места в последните месеци. Съвсем ориентировъчно, това означава, че над 300 хиляди са българите, които са преосмислили плановете си да пътуват към страни от Западна Европа или Турция. Числото е сериозно на фона на цялостните възможности на българите за пътувания. Разбира се, на данните трябва да се гледа само като на декларация на респондентите – която свидетелства най-вече за чувствителността на обществото по тези теми.


 


Българите с по-високи доходи са и закономерно по-склонни да почиват. И тук става дума за декларативни, ориентировъчни резултати, а абсолютните стойности ще проличат в статистиките след края на сезона. Трябва да се отчита демографската характеристика на страната по признака възраст, както и факта, че част от респондентите са жители на населени места по морето.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог