Свързани новини

11.08.2016 09:48

Бююк бил предаден на Турция при нарушение на закона

Видян 3618 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Българската страна е нарушила закона при предаването на издирвания от властите в Анкара и търсил убежище у нас бизнесмен Абдулах Бююк, се разбра от думите на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред Би Ти Ви.

Бююк бе върнат в Турция вчера с мотива, че е изтекъл законовия срок, в който може да пребивава в България, независимо че има издаден отказ за екстрадицията му от български съд. Две инстанции - Софийският градски и Софийският апелативен съд - отказват да пратят Бююк в Турция заради липсата на "гаранции за справедлив съдебен процес".

Днес Румяна Бъчварова заяви, че турският бизнесмен е върнат в страната му, защото е бил с нередовни документи и е изтекъл срокът, в който може да пребивава в България. Тя съобщи, че Бююк е бил предаден "с протокол на турските власти, със спазване на всички процедури, които се изискват". След въпрос на водещата обаче каза, че при предаването му на турските власти не е имало представители на омбудсмана на България и на неправителствени организации, което изрично е указано в Закона за чужденците. В закона е записано, че "при изпълнението на принудителните административни мерки по ал. 1, т. 2 и 3 (принудително отвеждане до границата или експулсиране - бел. ред.) се осъществява наблюдение от омбудсмана на Република България или от оправомощени служители от неговата администрация, както и от представители на национални или международни неправителствени организации".

Попитана как е възможно процедурата да се извърши в нарушение на закона, вътрешният министър препрати въпроса към директора на дирекция "Миграция", който е разписал документите и отговаря за случая.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни