Свързани новини

10.08.2016 11:18

Демократите обвиниха Тръмп, че заплашва Хилари с убийство

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



   Републиканецът Доналд Тръмп отново предизвика гняв като подхвърли на своите привърженици, че могат да спрат неговия съперник Хилари Клинтън, упражнявайки правото си на оръжие, съобщи BBC.

На митинг в Университета на Северна Каролина Тръмп каза: "Ако тя (Клинтън) трябва да избира съдиите си (върховните съдии), нищо не можете да сторите. Макар че, не знам, може би хората от Втората поправка има какво да направят". Втората поправка в Конституцията на САЩ гарантира на американците правото да притежават огнестрелно оръжие.

Така Тръмп се вкара в опасна двусмислица. Не се разбра дали той окуражава притежателите на огнестрелно да го използват срещу върховните съдии и президента на страната, или ги кара да правят нещо друго.

Освен това Тръмп обясни, че Хилъри Клинтън искала да премахне Втората поправка. Това е нещо, което кандидатът на демократите е отричала няколко пъти.

Сенаторът демократ от Кънектикът Крис Мърфи коментира в "Туитър": "Не си мислете, че това е политически гаф. Това е заплаха за убийство, която сериозно увеличава вероятността от национална трагедия и криза".

От щаба на Хилъри Клинтън определиха изказването на Тръммп като опасно: "Човек, опитващ се да стане президент на САЩ, не може да допуска насилие по какъвто и да е начин".

Малко по-късно от щаба на Тръмп уточниха, че Тръмп единствено е призовал “хората на Втората поправка“ да се обединят политически и да гласуват за Доналд Тръмп.

От “Сикрет сървис“ коментираха, че са запознати с коментара на Тръмп. Тази служба охранява американския президент и високопоставените политици в страната.


Източник: Медиапул



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей

Съвсем не лош ден

Съвсем не лош ден, макар че може би ще се наложи дълго