Свързани новини

08.08.2016 09:28

БГ спасители търсят хора след наводнението в Скопие

Видян 1466 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Български спасители ще участват в издирвателните операции след наводнението в Скопие. Това, което разбрах за нашите два екипа, са задачи по издирване на хора, за които се смята, че е възможно да са загинали. Имаме веднага след това среща с генералния директор на "Гражданска защита" в Македония. Ще уточним задачите за другите групи пожарникари, след което ще минем през Централния кризисен щаб с участието на министъра на здравеопазването и кмета на града. Това каза директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, съобщи БНР.

Най-големият проблем в момента там е неизвестността – за поне 10 човека. Предполага се, че някои са в колите си, затрупани от кал, други са отвлечени десетки километри по течението на реките. Затова и операцията по тяхното издирване е изключително мащабна.

"Освен специализирани екипи от пожарната България може да предостави хуманитарна помощ от Българския червен кръст", каза още гл. комисар Николай Николов.
 По думите му, това, което прави впечатление в Македония, е, че дъждът неумолимо продължава да вали. "Разговаряйки с хората, тук всеки приема една отделна капка като потоп. Още не е преминал ужасът от преминалия потоп. Доста е трудно, но смятам, че хората са организирани и работят задружно.Не се очаква сериозно подобрение на времето", заяви Николов.

Недостатъчен контрол върху строителството е една от причините за трагедията, при която загинаха най-малко 21 души, посочи главен комисар Николов.

В Скопие е налице проблем с незаконното строителство и жертвите, които са дадени, са преди всичко от къщи, построени непосредствено до коритото на реката, добави директорът.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец