03.08.2016 14:28

От 6 до 10 години затвор за българските моряци от кораба Св. Николай

Видян 1775 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 6 до 10 години лишаване от свобода присъди испански съд за българските моряци от кораба „Св. Николай", на чийто борд на 13 август 2012 г. бяха намерени близо 3 тона кокаин, съобщи Maritime.bg. За всеки от членовете на командния състав е присъден затвор от 10 години, а за изпълнителския състав - 6 години и един ден.


От решението на съда е видно, че испанските власти обвиняват за трафика на кокаина общо 31 души. Капитанът на кораба Иван Станчев е заявил пред съда, че е бил принуден да допусне превоза на дрогата. Според показанията му той първоначално е отказал да бъде замесен, но след седмица получил обаждане и заплахи, че го чакат проблеми, ако не участва.


Капитанът признава пред съда, че не е знаел какво е количеството кокаин, но е знаел къде е била скрита дрогата на кораба. Станчев също така не можел да определи пред съда кои от моряците са знаели и кои не.


Кокаинът бил прехвърлен на борда на българския кораб от риболовен съд. Според материалите на делото това е кораба OS CASTRO. Самото прехвърляне е станало през тъмната част на денонощието.


Властите в Испания се позовават на множество специални разузнавателни средства, засечени са разговори и срещи, открити са множество други доказателства, включително данни за координатите, на които кокаинът трябвало да бъде разтоварен на друг съд. Потвърдени са предварително изтеклите данни за среща на капитана с представители на наркотрафикантите, като в една от тях е участвал и друг неназован български гражданин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец