Свързани новини

01.08.2016 15:04

Ципрас: В Гърция преразглеждаме Бургас-Александруполис

Видян 1651 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „В Гърция преразглеждаме Бургас-Александруполис. Договорихме се да откроим нашите две пристанища в Александруполис и в Бургас, като засилим сътрудничеството си в сферата на транспорта с бърза жп линия, с която да свържем Егейско и Средиземно море с Черно море“, каза гръцкият премиер Алексис Ципрас след среща с министър-председателя Бойко Борисов в резиденция „Бояна”, предаде Фокус.


 България и Гърция са пример за конструктивни взаимоотношения и чрез сътрудничество могат да защитят интересите си.


 „Имаме възможността да поставим ново начало в тясно и конструктивно сътрудничество. Намираме се в район, който е център на напрежения. Районът ни е дестабилизиран, но България и Гърция са пример за конструктивни взаимоотношения и чрез сътрудничество могат да защитят интересите си”, коментира той.


По думите му сътрудничеството между двете държави е по-необходимо от когато и да е било с оглед на новите предизвикателства, поврати и неочаквани развития. Премиерът Ципрас изтъкна, че в момента има три вида кризи –икономическа, от която Гърция беше засегната повече от България, бежанска и криза на сигурността. „Нашите страни като пилони на стабилността останахме незасегнати от тази криза“, отбеляза той. „Необходимостта от създаване на по-добра Европа ни тласка да работим в по-тясно сътрудничество и в този дух направихме преглед на всички въпроси, така че да придвижим напред нерешените въпроси“, коментира гръцкият министър-председател.


 


По думите му успоредно с това трябва да се посрещне проблемът с разливането на българските реки и да се спрат наводненията. Той отбеляза също, че тази година българските туристи в Северна Гърция са достигнали рекорд, като броят им надхвърля 1 милион.


Премиерът Борисов от своя страна подчерта, че двете страни могат да постигнат заедно още успехи по много проекти. „Доста неща има, които можем да направим съвместно около оста ЕС-НАТО, с гъвкава политика, в интерес на двата народа“, заяви българският премиер. „Нашите отношения са изградени на базата на доверие и разбирателство, радвам се, че между много министерства от двете страни вече се провеждат регулярни срещи“, допълни той. „Колегата Ципрас ми заяви, че каквито и балкански формати да решим да направим в София, той предварително е дал съгласие за участие, така че да можем бързо да се организираме и заедно с всички.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Ден за земни и практични дейности

Ден за земни и практични дейности. Ще действате със