Свързани новини

01.08.2016 11:47

Ключов съюзник на Меркел разкритикува политиката й към мигрантите

Видян 1672 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Ключовият съюзник на германския канцлер Ангела Меркел в Бавария се дистанцира от нейната политика на отворени обятия спрямо мигрантите, след серията от брутални атаки в страната, пише The Local.



 Консервативният премиер на Бавария Хорст Зеехофер заяви, че не споделя кредото на Меркел „Може да го направим“ по отношение на приемането на почти 1,1 млн. имигранти и бежанци, които пристигнаха през 2015 г.

Зеехофер, който е лидер на Християнсоциален съюз, посестримата партия на Християндемократите на Меркел, заяви „с най-добрата воля, не мога да го направя свое. Ситуацията е твърде проблематична“.

Говорейки след среща с баварското правителство, той добави, че решенията до този момент са „твърде неадекватни“.

Подчертавайки, че не желае да започва кавга с партията на Меркел, Зеехофер каза че е важно „реалността“ да бъде погледната в очите.

Атака с брадва, безразборна стрелба, атака с нож и самоубийствен-атентат в рамките на една седмица шокираха Германия, оставяйки 13 убити, включително трима нападатели и десетки ранени.

„Мое дълбоко убеждение е, че не можем да позволим нашият начин на живот да бъде унищожен“, добави Зеехофер, предаде Фокус.


Междувременно няколко хиляди души в Берлин скандираха: „Меркел да си ходи“. През март и май отново имаше протести, които се проведоха под същото мото.

Социологическо проучване, публикувано в събота, показва, че мнозинството германци не са съгласни с мнението на Меркел, че страната ще се справи с миграционната криза - 66%, уточнява НТВ.
 
Въпросът към тях бе зададен така: „Как се отнасяте към това, че Меркел на фона на големия брой мигранти и необходимостта от тяхното приемане и настаняване, е казвала много пъти: Ние ще се справим с това?".


Другият въпрос в допитването е свързан с опасността от терористични нападения. Германците вече не искат да пътуват с обществения транспорт и да посещават развлекателни мероприятия заради страх от терористични нападения.

 

Около 14% от германците признават, че през последните три месеца са се отказали от пътувания с обществения транспорт, автобуси и влакове заради заплахата от терористични нападения. Още толкова – 14% – са заявили, че вече избягват концерти и масови събирания по случай различни празници. Други 14% не се появяват на места, където има масово струпване на хора.


Три четвърти от запитаните признават, че смятат за абсолютно вероятно извършването на нови терористични актове от екстремистката организация ИДИЛ.




























Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху