Свързани новини

01.08.2016 09:55

Тръмп: Народът на Крим избра Русия

Видян 1532 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кандидатът за президент от Републиканската партия Доналд Тръмп намекна, че ако спечели изборите през ноември Съединените щати могат да приемат руското анексиране на Крим, ако това доведе до по-добри двустранни отношения и до по-ефективно сътрудничество в борбата с "Ислямска държава", предаде БНР.


В интервю за програмата "Тази седмица" на телевизия Ей Би Си Тръмп каза, че след като народът на Крим е избрал да бъде част от от Русия, Съединените щати трябва да го имат предвид. Позицията му рязко контрастира с тази на администрацията на президента Барак Обама, която наложи икономически санкции на Русия заради анексирането на Крим преди две години.


Междувременно кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън каза, че руските разузнавателни служби са проникнали в компютрите на партийния национален комитет и обвини Тръмп, че демонстрира подкрепа за Путин.


Съединените щати не са обвинили официално Русия, че стои зад хакерските атаки срещу Демократическата партия. Експерти по киберсигурност и американски официални лица обаче изразиха мнение, че Русия е организирала публикуването на вътрешна кореспонденция между членове на партията, за да повлияе на изхода от президентските избори в САЩ на 8 ноември.


На въпрос дали вярва, че Путин иска Тръмп да влезе в Белия дом, Клинтън отговори, че няма да прави такива заключения и добави:


Но мисля, че излагането на фактите повдига сериозни въпроси за руската намеса в нашите избори, в нашата демокрация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.