29.07.2016 16:07

Строежът на Маринела не е незаконен

Видян 1597 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Във връзка с появилите се в медиите  публикации относно надстрояване на ниско тяло на обект в хотел „Маринела”, следва категорично да се изясни, че извършените до момента строителни действия са напълно законни, съобщиха от хотела. В качеството на инвеститор и собственик на сградата на хотел „Маринела” въз основа на законодателните норми регулиращи надстрояването на съществуващи вече обекти ( ЗУТ и др.) в началото на 2016 година  „ВГ” АД започва строеж на територията на хотела. Надстрояването на ниското тяло е започнало след издаване на валидно разрешение за строеж от оправомощен за това административен орган. Инвестиционните проекти са публични и одобрени  от компетентните за това органи. Издаденото разрешение за строеж е влязло в законна сила, след изтичане на 14 дневен срок от издаването му. Същото не е обжалвано нито от заитересовани лица, нито от административни органи. Спазени са изцяло всички законови процедури, съпътстващи издаването на  подобно разрешение за строеж, както са заплатени и всички следващи се държавни такси. 


В момента се води междуинституционален спор относно категорията на строежа - втора или четвърта, който е обект на преценка на административния съд. Проблематиката не е в компетенцията на собствениците и инвеститорите, тъй като те са спазили всички предвидени в закон изисквания и процедури, в следствие на което са се сдобили с валидни строителни документи и са започнали ремонт и строителните работи близо два месеца след влизане в сила на разрешението за стоеж. В повдигнатия спор те се явяват потърпевщ, който търпи негативите от създадената полемика, въпреки че работят по одобрен и разрешен от административните органи, проект.


 Към момента, в следствие на създадената полемка относно законноста на строежа, макар да са посочени неоспорими доказателства,изясняващи неговата законност, инциираните поредица безпочвани проверки от органите на администрацията, причиняват на собствениците на хотел „Маринела” редица вреди – имуществени и неимуществени, между които основната е уронването на престижа и доброто им име.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!